Rondweg-West 35 -37
9101 BE Dokkum

Trimmen

Welkom bij de konijnenkapper!

Het valt niet altijd mee om een vacht mooi te houden. Soms komt het voor dat er klitten in de vacht zitten of dat een vacht is vervilt.  En daarom ben ik er :-). Graag help ik u om uw konijn te ontdoen van de lange haren of klitten zodat het konijn letterlijk weer lekker in zijn vel zit. Natuurlijk behandel ik uw konijn op een konijnvriendelijke manier. Het is daarom niet nodig om een konijn onder narcose te trimmen!


Voor welke konijnen

Waarom vachtverzorging?

Een goede vacht is voor een konijn letterlijk van levensbelang. Als de vacht vuil is, is de kans aanwezig dat vliegen eitjes in de vacht leggen. Een konijn wordt dan levend door de maden opgegeten (Myasis / zie Konijnen ABC). Daarnaast is een goede vacht ook belangrijk voor het welzijn van het konijn: De klitten zitten vooral bij het kontje, onder de buik en onder de kin.  Dit is zo, omdat je hier moeilijk bij kan. Een eigenaar kan de rug en zijkant vaak wel bijhouden, maar juist daar waar het nodig is, 'mag' je niet bij.  Als je weet wat je doet, kun je op een konijnvriendelijke manier overal bij komen. Na een trimbeurt zie je dat het konijn actiever is en letterlijk goed in zijn vel zit. Het is erg dankbaar werk :-).

En.... hoe moeilijk een konijn ook is, tot nu toe heb ik alle konijnen zonder problemen kunnen trimmen.
 

U krijgt van mij advies over goede materialen

Veel wat te koop is, is niet geschikt voor een konijnenvacht. Of zelfs erg dieronvriendelijk. Daarom verkoop ik een goede borstel waarmee u zelf uw konijn kunt borstelen. Dit voorkomt al veel klitten en het vervilten van de vacht. En natuurlijk kunt u tijdens het trimmen ook al uw vragen kwijt over het gedrag van konijnen.
 

Kosten


Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen, neem dan contact met mij op.


Waar

Het liefst trim ik konijnen bij mij thuis in Hantumhuizen. 

Wilt u graag dat ik naar u toekom? Dat kan in overleg. De reiskosten zijn € 25,- per uur. Dit bereken ik aan de hand van de routeplanner. Eventuele parkeerkosten reken ik door aan u.

Meer tips en info over konijnen vindt u bij Konijnen ABC


      
Lieve Minni. Van pluis en vilt en klit naar winterkort kapsel :-)