Rondweg-West 35 -37
9101 BE Dokkum

Essentiële oliën

Wat zijn essentiële oliën?
Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen of andere delen van planten. Vrijwil alle planten produceren etherische oliën. 

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel
Pure essentiële oliën worden onmiddelijk door de huid opgenomen en zorgen voor een reactie in het lichaam. Omdat het zulke pure oliën zijn, heb je weinig nodig. Veel essentiële oliën kunnen ook inwendig worden gebruikt om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen.  


De oliën ondersteunen u, uw gezin en uw dieren
De olie is te gebruiken bij baby’s, kinderen, volwassenen, bij zwangerschap, paarden, honden en katten. 

De olie is toe te passen bij
lichamelijke en geestelijke klachten, allergieën, astma, stress, griep, pijnlijke spieren en gewrichten, hormonen, concentratie, spanningshoofdpijn, ADD/ADHD, tinnitis, en nog veel meer!
 
Waarom doTerra? 
doTerra (gift of the earth) maakt als enig essentiële oliebedrijf gebruik van het keurmeur CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade®). Dit keurmerk geeft aan dat het om de meest pure oliën gaat. De destillatie van de planten gebeurt secuur en zeer voorzichtig. Wereldwijd worden de oliën verzameld. De planten zijn biologisch geteeld. De boeren oogsten de planten als de planten op hun sterkst zijn. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur: van kristalhelder, geel, oranje, groen tot diep blauw. 

Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culteren gebruikt vanwegen hun medicinale en therapeutisch werking. Ook dieren in het wild kennen instinctief de mogelijkheden die etherische oliën uit planten ze kunnen bieden. Moderne wetenschappelijke studies bevestigen steeds meer de enorme voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid.

Uitleg en kosten
Als u bij mij olie koopt, dan geef ik er altijd een toelichting bij hoe te gebruiken en welke oliën in flesje zitten.
De kosten voor een flesje van 15 ml. zijn tussen de € 12,- en € 16,-. Dit hangt af van de oliën die in het flesje gaan. Het flesje kan naar u toegestuurd worden. De portokosten zijn voor u.

 


Ervaringen
Kat Moortje
Het gaat heel goed met Moortje. Gisteravond spring ze heel soepel op de bank. En toen ik thuis kwam, zat ze in het hoogste mandje aan de muur. Dat had ze lang niet gedaan. Inmiddels is ze eruit geweest en er weer in gegaan. Dan springt ze van de bank in de onderste mand en gaat via de hangmat en de tv kast door naar een boekenkast en dan via de mandjes omhoog. Dat is een hele onderneming omdat ze al 19 of 20 is en ataxie heeft. Het is onvoorspelbaar dat ze dit kan. 

Hond Dino
De eerste paar dagen reageerde Dino totaal niet, maar de laatste dagen is hij rustiger. 's Nachts kwijlt hij nog wel iets, maar een stuk minder. Hij springt ook geen deuren meer open. Wij slapen in ieder geval een stuk rustiger. Al met al lijkt het te helpen.

 

Onderstaand een artikel over olie en hersenwerking. Zie de site: 
https://www.nieuwetijdskind.com/dit-doet-het-verstuiven-van-essentiele-olien-met-je-hersenen/

Essentiële oliën: dit doet het verstuiven ervan met je hersenen

Dit doet het verstuiven van essentiële oliën met je hersenen
Leestijd: 3 minuten

Essentiële oliën stimuleren je limbische systeem, het deel van je hersenen dat is betrokken bij je geheugen, stemming, motivatie en gedrag. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de puurste essentiële oliën krachtige plantaardige geneesmiddelen zijn.

Tegenwoordig worden veel mensen gediagnosticeerd met ADHD, depressie, en angst– en slaapstoornissen. In 2013 wees een enquête over medische uitgaven uit dat 1 op de 6 Amerikanen dagelijks medicatie voor psychiatrische stoornissen slikt. Als gevolg worden er jaarlijks 90.000 volwassenen en nog veel meer kinderen naar de spoedafdeling gebracht in verband met de neveneffecten van deze medicatie, zoals verhoging in depressieve en angstsymptomen, plotse cognitieve beperkingen (fibromyalgie), verwarring, hartkloppingen, duizeligheid, spierkramp, beroertes, tics en psychoses.

Ondanks deze neveneffecten en alle waarschuwingsetiketten, zoals die voor verhoogde kans op zelfmoord, blijven de meeste mensen de pillen slikken. Het is hoog tijd dat we de onderliggende oorzaak van deze emotionele problemen aanpakken, zoals een slecht dieet, trauma, darmproblemen, toxiciteit en vitaminetekorten. Ook is het belangrijk dat men de kracht van plantaardige geneesmiddelen gaat erkennen. Daarom hieronder een kijkje in de genezende voordelen van essentiële oliën.

“De Natuur zelf is de beste arts.” – Hippocrates

Het is geen pseudowetenschap

Essentiële oliën stimuleren het limbische stelsel, het deel van je hersenen dat is betrokken bij je geheugen, stemming, motivatie en gedrag. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de puurste essentiële oliën krachtige plantaardige geneesmiddelen zijn, die inzetbaar zijn voor allerlei emotionele welzijnsproblemen, zoals depressie.

Volgens de Amerikaanse Vereniging van Holistische Aromatherapie spreekt men van een essentiële olie als de olie van een plant zorgvuldig wordt onttrokken door middel van stoomdestillatie, harswinning en koude persing. Essentiële oliën kunnen uit veel delen van een plant worden onttrokken, zoals de bloem, schors, steel, wortel en het fruit van de plant.

15 essentiële oliën voor gezonde hersenen

Bergamot: voor een verhoogd gevoel van vreugde en meer energie.

Caraway: kalmerend effect, stimuleert positieve gedachtes, energie en harmonie.

Kamille: ontspannend, kalmeert de zenuwen, verbetert slaap.

Salie: verbetert je stemming, vermindert stress, geeft een veilig gevoel.

Fennel: verhoogt motivatie en zelfvertrouwen.

Olibanum: neemt negatieve gevoelens weg en stimuleert focus en rust.

Lavendel: helpt bij kalmeren, verbetert je stemming en helpt tegen slapeloosheid. Er is steeds meer bewijs dat suggereert dat lavendelolie een effectief geneesmiddel is in de behandeling van meerdere neurologische stoornissen

Sinaasappel en mandarijn: boost je gevoel van vreugde, alertheid en rust.

Pepermunt: verbetert je stemming en focus, en vermindert hoofdpijn.

Pepermunt: verhoogt mentale helderheid en wekt een gevoel van rust op.

Tijm: ontspant lichaam en geest, overwint depressie en boost je stemming en geheugen.

Vanille: effectief bij obsessieve-compulsieve stoornissen en depressie.

Vetiver: verlaagt stress, slaapverwekkend, verbetert geduld, boost concentratie en emotionele balans.

Ylang Ylang: verbetert stemming en energieniveau, vermindert angst.