Rondweg-West 35 -37
9101 BE Dokkum

Vervolgtraining

Voor puber- en volwassen honden

Voor klein, groot en oud: iedere hond is welkom.

Wat doen we?

Hieronder een overzicht van wat we zoal doen, maar deze lijst is veel te kort :-) Aan het einde van de les mogen de honden spelen met elkaar.


 

Behendigheid

Behendigheid is een hondensport waarin een hond met zijn geleider een parcours met hindernissen moet afleggen. Onderdelen zijn: tunnel, slurf, wip, a-schutting, kattenloop, breed, band, paaltjes (sla-lom), over (hoog), tafel (rust).

We doen geen wedstrijden. Het is puur leuk voor u en uw hond. Bijkomend voordeel is dat u op leuke wijze een goede samenwerking – en dus controle – krijgt.
 

Speuren

Iedere hond kan speuren en ik ken geen hond die dit niet leuk vindt. We beginnen in de 1e vervolgles met een sleepspoor (een etui of iets dergelijks met wat lekkers erin). Dit wordt steeds moeilijker gemaakt. Vanaf de 2e vervolggroep gaan we we 'mensen zoeken'. Ook wel mantrailing genoemd. Dit wordt ook steeds moeilijker gemaakt. Zo speuren we bv. in het centrum van Dokkum naar mensen :-). Dit is leuk om te doen voor mens en dier.
En natuurlijk is het thuis ook praktisch toepasbaar. Immers, een moeie hond is een tevreden hond. En dus ook een tevreden baas.

Waarom speuren?
Speuren is:  

Wanneer en kosten

Na afloop ontvangt u wat leuks, lekkers en een diploma :-)
Heeft u geen pupcursus bij mij gedaan, dan ontvangt u een zelfgeschreven cursusboek. Interesse?