Rondweg-West 35 -37
9101 BE Dokkum

Hulp bij gedrag konijnen en Koppelen

Konijnen zijn leuk!

Konijnen zijn groepsdieren. Jammer genoeg verblijven veel konijnen alleen in hun hok. Dit geeft, naast lichamelijke problemen, ook vaak ongewenst gedrag. Een konijn in een hok is saai! Niet alleen voor het konijn, maar ook voor u als eigenaar. Als konijnen de vrijheid in (een deel van uw huis of tuin krijgen), dan ziet u hun karakter en ondeugendheden :-).

Een filmpje wat ik u niet wil onthouden, helaas vergaat het te veel konijnen zo :-(.

 
Ongewenst gedrag kan bestaan uit:


 Wat willen konijnen graag?

Wilt u (weer) leuk contact met uw konijn?

Wilt u het gedrag van uw konijn begrijpen? Heeft u vragen over het ongewenste gedrag van uw konijn? Samen met u bekijk ik hoe het ongewenste gedrag van het konijn verandert kan worden naar gewenst gedrag.

Kosten

Konijnen zijn stressgevoelig. Daarom kom ik naar u toe. Het voordeel is dat ik het natuurlijk gedrag van uw konijn(en) te zijn krijg en de huisvesting kan bekijken.
Voor een uur reken ik € 45,-. De reiskosten zijn € 25,- per uur. Dit bereken ik aan de hand van de routeplanner. Eventuele parkeerkosten reken ik door aan u. Als u in Dokkum woont, reken ik geen reiskosten. Interesse?

Soms voldoet een telefonisch consult. Dit kost € 25,-. Interesse?
 

Koppelen van konijnen

Konijnen zijn groepsdieren. Dat wil niet zeggen dat je konijnen zomaar bij elkaar kunt zetten. De kans op agressie is erg groot. Daarom worden konijnen 'gekoppeld'. Dit betekent dat konijnen stapsgewijs aan elkaar worden gewend zodat ze samen kunnen leven.
Het helpt altijd als konijnen gecastreerd zijn. Dit geldt voor zowel de rammelaars als de voedsters. Bovendien voorkomt het ziekte bij de vrouwelijke voorplantingsorganen waar helaas veel voedsters aan overlijden.
 

Vindt u het koppelen moeilijk?

Ik wil het graag voor u doen. Dit doe ik bij mij thuis omdat het enkele dagen tot 2 weken kan duren voordat het goed gaat. Wilt u dat ik de konijnen voor u koppel? Geen probleem. Het koppelen van konijnen kost € 40,- tot € 50,- afhankelijk hoe snel het gaat.

 

Wist u dat er ook konijnenasielen bestaan?

Een konijn is een groepsdier. Daarom is 1 konijn niet gelukkig. Er zijn erg leuke konijnen (van klein tot groot) die een nieuw huis zoeken. En het asiel kan vaak ook voor u koppelen. Kijkt u eens bij de asielen.
 

Boek Juultje en Jonathan

Een heel mooi aangrijpend boek voor volwassenen en kinderen over konijnen die de gered zijn uit de vleesindustrie en de huisdierenindustrie is: Juultje en Jonathan: Van een gekooid bestaan naar een vrij leven. ISBN 978-90-81721-50-9. Dit boek is bij mij te koop (€ 12,50). Het boek is gebonden, heeft een harde kaft en 48 bladzijdes met tekst en foto's.