Hulp bij gedrag

 
Konijnen zijn leuk!
Konijnen zijn groepsdieren. Jammer genoeg verblijven veel konijnen alleen in hun hok. Dit geeft, naast lichamelijke problemen, ook vaak ongewenst gedrag. Een konijn in een hok is saai! Niet alleen voor het konijn, maar ook voor u als eigenaar. Als konijnen de vrijheid in (een deel van uw huis of tuin krijgen), dan ziet u hun karakter en ondeugendheden :-). 

Een filmpje wat ik u niet wil onthouden, helaas vergaat het te veel konijnen zo :-(.
 
Ongewenst gedrag kan bestaan uitYvonne promo konijn aangepast
* agressie naar mensen (uitvallen, grommen, krabben, bijten)
* agressie naar andere konijnen
* urine sproeien
* onzindelijkheid
* knagen (tralies, snoeren, meubels)

 Wat willen konijnen graag?
* een konijn als vriendje
* onbeperkt hooi
* iedere dag kunnen rennen en springen
* knagen
* graven

Konijnenconsult
Wilt u (weer) leuk contact met uw konijn? Wilt u het gedrag van uw konijn begrijpen? Heeft u vragen over het ongewenste gedrag van uw konijn? Samen met u bekijk ik hoe het ongewenste gedrag van het konijn verandert kan worden naar gewenst gedrag.

Hoe werkt het?
Konijnen zijn stressgevoelig. Daarom kom ik naar u toe. Het voordeel is dat ik het natuurlijk gedrag van uw konijn(en) te zijn krijg en de huisvestign kan bekijken.

Kosten
Voor een uur reken ik € 40,-. De reiskosten zijn € 20,- per uur. Dit bereken ik aan de hand van de routeplanner. Eventuele parkeerkosten reken ik door aan u. 
Soms voldoet een telefonisch consult. Dit kost € 15,-. Interesse?

**************************************************************************************************************************************************************************************
Koppelen van konijnen
Konijnen zijn groepsdieren. Dat wil niet zeggen dat je konijnen zomaar bij elkaar kunt zetten. De kans op agressie is erg groot. Daarom worden konijnen 'gekoppeld'. Dit betekent dat konijnen stapsgewijs aan elkaar worden gewend zodat ze samen kunnen leven.
Het helpt altijd als konijnen gecastreerd zijn. Dit geldt voor zowel de rammelaars als de voedsters. Bovendien voorkomt het ziekte bij de vrouwelijke voorplantingsorganen waar helaas toch veel voedsters aan overlijden. 
 
Hulp bij koppelen 
Vindt u het koppelen moeilijk? Ik wil het graag voor u doen. Dit doe ik bij mij thuis omdat het enkele dagen tot 2 weken kan duren voordat het goed gaat. Wilt u dat ik de konijnen voor u koppel? Geen probleem. Het koppelen van konijnen kost € 40,-. 

**************************************************************************************************************************************************************************************
 
Wist u dat er ook konijnenasielen bestaan?
Een konijn is een groepsdier. Daarom is 1 konijn niet gelukkig. Er zijn erg leuke konijnen (van klein tot groot) die een nieuw huis zoeken. Kijkt u eens bij de asielen op deze link
 
Boek Juultje en Jonathan
Een heel mooi aangrijpend boek voor volwassenen en kinderen over konijnen die de gered zijn uit de vleesindustrie en de huisdierenindustrie is: Juultje en Jonathan: Van een gekooid bestaan naar een vrij leven. ISBN 978-90-81721-50-9. Dit boek is bij mij te koop (€ 12,50) of hier te bestellen. Het boek is gebonden, heeft een harde kaft en 48 bladzijdes met tekst en foto's.
 


  
 
 

Contactgegevens

Pootjes.org

Yvonne van Weeghel
Dokkum
 
Tel: 0519 572 102
(maandag tot en met zaterdag) 

 

Social Media

Bezoek ons op facebook Bezoek ons op Linkedin

Tagwolk

Nieuwsbrieven

Top