Rondweg-West 35 -37
9101 BE Dokkum

Over Pootjes

Wie ben ik?

Ik ben Yvonne. Vanaf mijn 17e jaar ben ik samen met man Henk. Samen hebben we veel dieren over de vloer (gehad). Honden, katten, konijnen, muskuseenden, Indische loopeenden, heel veel opvangvogels en een Syberische eekhoorn. Bijna alle dieren zijn herplaatsers of zwervend aangetroffen.

Onze eerste hond was Joop, een Dalmatische hond. Hij was één jaar toen hij bij ons kwam. Wij waren zijn vierde baasje. Joop gromde al naar kinderen op tv. Joop is bij ons oud geworden. Daarna kwam Theo, een Hollandse X Mechelse herder. Hij was twee jaar toen hij bij ons kwam en wij waren zijn zesde baasje. Theo vond honden totaal niet prettig. Theo is ruim 12 jaar geworden.
Ik heb veel geleerd van mijn eigen 'moeilijke' honden. Leuk was dit zeker niet altijd, maar hierdoor begrijp ik mensen die een agressieve/'moeilijke' hond hebben.

Naast de honden zijn er heel veel (gevonden en herplaats)katten en konijnen geweest. Ook een Sybirische eekhoorn, Syb genoemd, die met veel moeite buiten is gevangen omdat hij het buiten niet zou overleven. Syb heeft jaren bij ons gewoond. En na wat trainen lieten ook de katten Syb met rust :-).

Op dit moment  loopt er in huis een hond en twee katten rond. Allen herplaatsers. 

Dalmatiër Spetter woont sinds oktober 2023 bij ons. Toen was ze 1 jaar. Superlief, sociaal naar mens en dier. Gewoon een blij ei met enorm veel energie.
Erg blij met deze spikkel.En omdat ze meer spetters dan vlekken heeft, hebben we haar Spetter genoemd.

Kater Diesel is bijzonder opgevoed bij zijn eerste eigenaar. Hij vindt honden geweldig, maar mensen niet zo leuk. Ik heb er een jaar over gedaan om bij zijn vorige eigenaar zijn vertrouwen te winnen. En toen was hij ook "aan". Inmiddels woont hij vanaf medio 2022 bij ons en van een schuwe kater is hij voor ons supersociaal geworden. Vreemde mensen zullen altijd eng blijven. 

Poes Diva doet haar naam eer aan. Een pittige tante met een eigen wil. Sociaal naar mens en dier. Zij is ook medio 2022 bij ons komen wonen.


   
                                        Spetter                                                                             Diva

Buiten zijn er twee mannen-muskuseenden. Papa Karel en zoon Kees. ze zijn onafscheidelijk en ook dus daarom samen herplaatst naar ons :-). 
 

Opleidingen en ervaring

 Pootjes steunt