Holwerderweg 9d
9101 PA Dokkum

Goed huis gezocht voor Rosie

<< terug
21 maart 2021

Rosie is een doodle teefje. Geboren 16 april 2019, dus bijna 2 jaar jong. Als pup was Rosie een ontzettend lieve, aanhankelijke maar ook zelfstandige pup. Zo kun je haar nu nog steeds het beste beschrijven. Het is een grote knuffelkont en aan haar houding kun je aflezen wanneer ze iets wel of niet wil, maar ze zal jou als baasje altijd volgen als jij anders beslist.
Naar andere honden is ze duidelijk wat ze wel en niet toe laat. Oftewel: ze spreekt duidelijke hondentaal.

Helaas kan Rosie het niet goed vinden met een andere teef in het huishouden. Deze hond is ook zeer zelfverzekerd en dit knalt (letterlijk in elkaar). Met andere honden kan ze het altijd goed vinden, dus het is geen probleem als ze bij een andere hond wordt geplaatst. Rosie is makkelijk in de omgang met katten. Ook verwacht de huidige eigenaar geen problemen wanneer ze geplaatst wordt bij kinderen. Rosie luistert goed en kent zit, poot en kom hier. Ze kan zowel los mee wandelen als aan de riem, alhoewel ze wel een aan de riem kan trekken.  
Belangrijk bij Rosie is, dat er niet ruig met haar wordt gespeeld of als ze los is onverwachte bewegingen maakt. Ze heeft HD, dus moet er voorzichtig met haar heupen worden omgegaan. Op deze manier kan ze zo lang mogelijk pijnvrij leven. Naast de fiets lopen is voor haar ideaal om haar energie kwijt te kunnen (en ook spieren op te bouwen).
Rosie kan zonder mensen alleen thuis zijn. Ze is wel altijd met de roedel honden geweest. Helemaal alleen thuis, dus zonder honden, zal geoefend moeten worden. Daarnaast zal zij regelmatig (+/- elke 3 maand) naar de trimsalon moeten voor vachtonderhoud. En natuurlijk wekelijks kammen en borstelen. Haar vacht is hypoallergeen.

Voor Rosie wordt een herplaatsbedrag gevraagd.

Heeft u interesse? Mail dan naar: info@pootjes.org