Hond vuurwerk aangepastVeel honden zijn (heel) angstig en/of raken in paniek 
U laat uw hond uit in het park. Er rent een andere hond zeer angstig en met grote haast voor u langs. Onbereikbaar. Een half uur later komt een eigenaar in paniek aan: of u een hond heeft gezien? Helaas herkenbaar..... Veel honden vluchten weg 'van het enge'. Letterlijk in blinde paniek.


Het kan zijn dat uw hond een vervelende ervaring heeft gehad met vuurwerk. Of dat het hevig onweerde terwijl u niet thuis was. Als u met deze angst niets doet, is de kans groot dat het angstig gedrag van uw hond (in meerdere situaties) toeneemt.

Gelukkig is er veel aan te doen! Het uiteindelijke resultaat is dat uw hond nieuw gewenst gedrag aanleert bij het horen, zien en/of ruiken van onweer en/of vuurwerk.

Belangrijk
* Is uw hond angstig voor vuurwerk, wacht dan niet tot eind december! Voor het beste resultaat start u in oktober.

* In sommige gevallen is het nodig om tijdelijk medicatie in te zetten. Dit gaat altijd in goed overleg met u en uw dierenarts.
* U krijgt van mij vuurwerk mee om thuis te oefenen.

Voorzorgsmaatregelen
* Laat uw hond overdag extra lang uit. Liefst op een rustige plek waar geen vuuwerk wordt afgestoken.
* Geef de hond veel afleiding voordat het vuurwerk begint. Denk aan een gevulde kong, een denkspel, een verstopspel. Alles om de hond iets moe te krijgen.
* Sluit de gordijnen.
* Zet eventueel de radio of TV aan. Denk wel om harde geluiden/vuurwerk op tv!
* Als de hond graag in een bench slaapt, laat hem deze dan vooral opzoeken. Hang er eventueel een dikke deken overheen zodat het geluid iets wordt gedempt.
* Blijf zelf rustig.
* Als de hond rustig is, beloon dit met aandacht, spel, eten.
* Probeer angstgedrag te negeren. Dit om eventuele problemen met aangeleerd angstgedrag later te voorkomen.
* Steun uw dier. Steun geven kan door uw dier preventief af te leiden en samen te spelen of simpelweg door er voor uw dier te zijn. Stel dat uw hond graag bij u zit als u tv kijkt: laat dit vooral toe. Ga de hond niet uitgebreid aaien en toespreken. Geef dus passieve steun.
* Adaptil verdamper of halsband kan voor korte of langere termijn helpen bij milde angst.
* Bij milde angst: ik kan voor u een bachbloesemmix maken. Dit kost € 5,- voor een flesje. Dit gaat ongeveer 5 weken mee.
* Een Thundershirt kan helpen.
* Er bestaan vuurwerkvrije vakantieparken. Let wel goed op of de omgeving ook "vuurwerkvrij" is.
* En natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Op puppieles maken de pups op een goede manier al kennis met vuurwerk. 
 
* Bij de dierenarts is rond de jaarwisseling Alprazolam te koop. De voorkeur is om hiermee te beginnen voordat de hond angstig is.
* Voor langere termijn is er Clomicalm. Dit gaat vaak in combinatie met gedragstherapie. Hierbij help ik u graag.


Waar en kosten
Een uur les kost € 40,- per uur. De privéles kan bij mij in de leslocatie** in Dokkum of bij u thuis. Afhankelijk van uw vraag kan het consult bij mij in de leslocatie of bij u thuis. Als ik bij u thuis kom, dan reken ik reiskosten. De reiskosten zijn € 20,- per uur. Dit bereken ik aan de hand van de routeplanner. Eventuele parkeerkosten reken ik door aan u. Interesse? 


** De leslocatie is Holwerderweg 11 in Dokkum. Dit is het oude Enna Aerosolterrein. Dit is nu in gebruik genomen door de Fitnessfabriek, Kooistra.com, Pootjes en v.d.Veen autorijschool. Op het terrein hangt een groot grijs spandoek van www.pootjes.org / hondentraining. Als u voor het gebouw staat, is het rechterhek de ingang naar mijn leslocatie. Gerekend vanaf de rotonde naar de Holwerderweg is het ongeveer na 15 meter rechtsaf. Gelijk na de Ford dealer is rechts een bushalte. Hierna de oprit naar de Ford dealer en gelijk hierna de oprit naar de leslocatie. De leslocatie is helemaal achteraan op het terrein: de middelste "garagebox".


Contactgegevens

Pootjes.org

Yvonne van Weeghel
Dokkum
 
Tel: 0519 572 102
(maandag tot en met zaterdag) 

 

Social Media

Bezoek ons op facebook Bezoek ons op Linkedin

Tagwolk

Nieuwsbrieven

Top