Wie was dr. Bach?
Dr. Edward Bach was een gerenommeerd Engelse arts. Hij wilde een middel ontdekken dat de oorzaak aanpakt in plaats van het gevolg. In de jaren 30 is hij in de natuur gaan zoeken. Dr. Bach was ervan overtuigd dat de geestelijke toestand van levende wezens (mens, dier, bomen en planten) een belangrijke rol speelt in het gezond blijven en in herstel van een ziekte. 

De bloesems
Hij heeft 38 (negatieve) emoties ontdekt. Voor elke emotie bestaat een bloesem die een positieve invloed heeft op zowel lichamelijke klachten en/of negatieve gevoelens of emoties. De bloesems werken ook preventief. Omdat emoties veranderen, kan het zijn dat een mengsel verandert. Dit gaat in overleg tussen u en mij. 

Hieronder 2 voorbeelden:

Bloesem       Sleutelworden                                                                               Gedragsverandering
Impatience   ongeduld, prikkelbaar, rusteloos, snel reageren,uitvallen    ontspannen, goed gehumeurd, minder gehaast. 
                                                   
Mimulus       angst voor bekende situaties, verlatingsangst.                        minder angst, moed om met de situatie om te gaan.

Druppels innemen 
U kunt voor uzelf puur innemen. Of door een slokje water of yoghurt. Voor uw dier kunt u het door het drinkwater doen. Of door het eten. Mijn ervaring is dat het geven van de druppels nooit een probleem is. Integendeel zelfs. Het is niet erg als andere dieren het mengsel drinken. 

Kosten
Als ik u of uw dier ken, dan maak ik een mengsel van de bloesems. Voor een flesje vraag ik € 7,-. Het duurt 4 tot 5 weken tot een flesje leeg is. Ook kan ik flesjes opsturen. De envelop met het flesje past door de brievenbus. De portokosten zijn voor uzelf. Als ik u of uw dier niet ken, dan ga ik met u in gesprek. Uiteraard blijft alle informatie in dit gesprek tussen ons. Ik ga hier zorgvuldig mee om. Vaak is een half uur voldoende. Dit gesprek kost € 20,-. 

Ervaringen van klanten
Vanaf 2013 maak ik mengsels voor zowel mens en dier. Ik zie mooie resultaten. Hieronder enkele citaten:  

mens  - "Ik wilde nog even terugkomen op mijn vorige e-mail. Aan de ene kant werkt het prima. Veel minder angst! Maar het piekeren is iets meer geworden. Dus misschien een optie om iets erbij te doen of te verhogen."

honden - "Tijdens de vakantie had ze de druppels niet altijd gehad en dat was te merken ook. Gromde en snauwde vaker naar andere honden. Zeker als mijn partner bij haar was. Dan lijkt het veel erger. Bij mij kijkt ze nauwelijks naar andere honden en loopt rustig door. De afgelopen twee weken hebben we haar geen druppels gegeven. Toch zien we nu een duidelijke toename in haar blafgedrag buiten de deur. Vooral in het schemer of donker, als ze toch al wat bang is, reageert ze op elk geluidje en alle mensen en dieren. Na weer twee dagen druppeltjes te hebben gegeven gaat dit duidelijk beter. Kortom: wij zijn er nu echtwel van overtuigd dat deze druppeltjes goed helpen voor Susie!" 

Contactgegevens

Pootjes.org

Yvonne van Weeghel
Dokkum
 
Tel: 0519 572 102
(maandag tot en met zaterdag) 

 

Social Media

Bezoek ons op facebook Bezoek ons op Linkedin

Tagwolk

Nieuwsbrieven

Top