Pootjes 3Behendigheid en Hoopers
In de vervolggroep doen we naast de gehoorzaamheidsoefeningen, denkspellen, trucjes en speuren ook behendigheid en hoopers. Bij Pootjes.org doen we geen wedstrijden. Het is puur leuk voor u en uw hond. Bijkomend voordeel is dat u op leuke wijze een goede samenwerking – en dus controle – krijgt tussen u en uw hond.
 
Overeenkomst
Voor beiden sporten geldt dat het een actieve en leuke samenwerking is tussen u en uw hond. Alle onderdelen wordt op een leuke manier voor de hond aangeleerd.

Verschil
Met behendigheid, ook wel agility genoemd, loopt u samen met uw hond over het terrein en zijn er veel onderdelen.
Met Hoopers staat u zo goed als op 1 plek en stuurt u – na enige lessen – de hond het veld over. Omdat de hond op uw aanwijzingen loopt vereist dit een grote samenwerking. Omdat u niet mee mag lopen, maakt dit hoopers ook zeer geschikt voor minder mobiele mensen. Er zijn 3 onderdelen (hooper, tunnel en ton). De onderdelen bij hoopers zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel u als voor de hond. Daarom kunnen honden van jong tot oud meedoen. Mijn ervaring is dat hoopers meer denkwerk vereist dan behendigheid van zowel u als de hond.
 
Behendigheid
Behendigheid is een hondensport waarin een hond met zijn geleider een parcours met hindernissen moet afleggen.
Onderdelen zijn: tunnel, slurf, wip, a-schutting, kattenloop, breed, band, paaltjes (sla-lom), over (hoog), tafel (rust).

Hoopers
Hoopers is een vrij nieuwe hondensport. Een hoper is een halfrond poortje waar de hond onder door loopt. Het heeft raakvlakken met behendigheid. Je leert de hond op verschillende manieren door een hooper en tunnel heen sturen. Daarnaast leert de hond op verschillende manieren om tonnen heen te lopen. Met behulp van een 'target'worden de onderdelen 1 voor 1 aangeleerd. Dan worden er combinaties gemaakt. Als dit goed gaat, dan mag de hond een parcour gaan lopen. U geeft de hond aanwijzingen met stem en lichaam terwijl u op 1 plek blijft staan.
De onderdelen zijn: hooper, tunnel en ton.
En link naar een hond die zelfstandig een parcour kan lopen: https://www.youtube.com/watch?v=SewjPmMy8EU

Contactgegevens

Pootjes.org

Yvonne van Weeghel
Dokkum
 
Tel: 0519 572 102
(maandag tot en met zaterdag) 

 

Social Media

Bezoek ons op facebook Bezoek ons op Linkedin

Tagwolk

Nieuwsbrieven

Top